Prezidenti SR a Poľska si v Tatrách pochutnávali na špecialitách

03.12.2007 Kežmarok

Tatranská Javorina 3. decembra (TASR) - Kurací vývar s hubovými knedličkami a hľuzovkovým olejom bol jednou zo špecialít, na ktorých si dnes v Tatrách pochutnali poľský a slovenský prezident Lech Kaczynski a Ivan Gašparovič.
V drevenom zámočku v Tatranskej Javorine, ktorý nechal vybudovať pruský princ Kristián Kraft Hohenlohe (javorinský revír kúpil v roku 1879), ponúkli hlavám štátov ako aperitív hruškovicu. Predjedlom boli plátky kačacej pečienky na opražených batatoch v šťave s horčicou. Hlavným jedlom bravčová panenská pečená na masle s hubovým ragú, konfitovanými paradajkami a feniklom s prírodnou omáčkou a zemiakovo-levanduľovým pyré. Múčnik tvorili chrumkavé lupienky s nugátovou a gaštanovou penou, dochutené omáčkou z lesného ovocia.
Jedálniček doplnili dva druhy vín - Merlot rosé, neskorý zber, ročník 2007 a Cabernet Souvignon, výber z hrozna, ročník 2006. Okrem vína bolo v ponuke aj Karpatské brandy špeciál.
 

Vyberte región